Книжкові видання та компакт-диски Журнали та продовжувані видання Автореферати дисертацій Реферативна база даних Наукова періодика України Тематичний навігатор Авторитетний файл імен осіб
|
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Повнотекстовий пошук
Пошуковий запит: (<.>A=Пастух Г$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 7
Представлено документи з 1 до 7
|
1. |
Пастух Г. С. Оптимізація технологічних параметрів вилучення пектину з картоплі [Електронний ресурс] / Г. С. Пастух, О. В. Грабовська, В. О. Мірошник // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2013. - № 51. - С. 109-114. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2013_51_16 Наведено результати дослідження способів вилучення пектину з картопляної мезги, відходу виробництва крохмалю з картоплі. Вивчено технологічні умови гідролізу картопляної сировини. Шляхом планування експерименту проведено узагальнені дослідження, проаналізовано та враховано їх результати, статистичне оброблення експериментальних даних, визначено оптимальні технологічні умови одержання пектину з картоплі.
| 2. |
Пастух Г. С. Одержання пектину з картоплі та ослідження його структури [Електронний ресурс] / Г. С. Пастух, О. В. Грабовська, В. О. Мірошник // Збірник наукових праць Вінницького національного аграрного університету. Серія : Технічні науки. - 2013. - Вип. 12. - С. 128-135. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/znpvnutn_2013_12_18
| 3. |
Грабовська О. В. Одержання пектину з овочевої сировини та дослідження його властивостей [Електронний ресурс] / О. В. Грабовська, Г. С. Пастух, Н. І. Штангеєва, Т. О. Галатенко, А. М. Бабій // Цукор України. - 2016. - № 11-12. - С. 47-50. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Cu_2016_11-12_11
| 4. |
Пастух Г. С. Спектроскопічне дослідження картопляного пектину [Електронний ресурс] / Г. С. Пастух, О. В. Грабовська, О. Г. Макаренко // Цукор України. - 2015. - № 11-12. - С. 40-44. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Cu_2015_11-12_10
| 5. |
Грабовська О. В. Отримання пектиновмісних порошків з вторинної картопляної сировини [Електронний ресурс] / О. В. Грабовська, Г. С. Пастух, В. О. Моісеєва // Цукор України. - 2014. - № 12. - С. 36-38. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Cu_2014_12_9
| 6. |
Грабовська О. В. Про перспективи розвитку пектинового виробництва в Україні [Електронний ресурс] / О. В. Грабовська, Г. С. Пастух // Цукор України. - 2017. - № 6-7. - С. 42-47. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Cu_2017_6-7_10
| 7. |
Грабовська О. В. Розроблення рецептурної композиції рідкого цукрозамінника на основі стевії та мальтозного сиропу для безалкогольних напоїв [Електронний ресурс] / О. В. Грабовська, Н. І. Сабадаш, А. Д. Авраменко, К. О. Додонова-Судьїна, Г. С. Пастух // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2021. - Т. 27, № 4. - С. 140-153. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2021_27_4_15 Наведено результати дослідження комплексного натурального цукрозамінника (ЦЗ) на основі екстракту стевії та мальтозного сиропу з метою заміни цукру в безалкогольних напоях (БАН) і розширення асортименту ЦЗ. БАН у переважній більшості містять значну кількість цукру та обмаль корисних для організму людини речовин. Вживання солодких напоїв може викликати різке підвищення рівня глюкози, що збільшує ризик розвитку цукрового діабету і призводить до набору зайвої ваги. Розроблено рецептурну композицію натурального рідкого ЦЗ на основі екстракту стевії та мальтозного сиропу та рецептуру БАН із використанням розробленого ЦЗ. Використано сухий порошкоподібний екстракт стевії як основний носій солодкого смаку та мальтозний сироп (вміст сухих речовин 78 %) для маскування присмаку стевіозиду та надання певної консистенції ЦЗ і напоям. Проведені дослідження органолептичних показників БАН із розробленим комплексним ЦЗ показали, що найдоцільніше використовувати екстракт стевії та мальтозний сироп (СР = 78 %) у співвідношенні 1:40. Для встановлення концентрації розчину стевіозиду й оптимального співвідношення цього розчину та мальтозного сиропу проведено реологічні дослідження розроблених рецептурних композицій. На основі аналізу експериментальних даних рекомендовано використовувати розчин порошкоподібного стевіозиду концентрацією 5 %, що надасть змогу ефективно змішувати його з мальтозним сиропом та уникнути транспортування зайвої рідини. Використання комплексного рідкого ЦЗ на основі екстракту стевії та мальтозного сиропу для заміни цукру в БАН надає змогу розширити асортимент напоїв для спеціального дієтичного споживання.
|
|
|