Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (2)Реферативна база даних (3)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Пастух Г$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 7
Представлено документи з 1 до 7
1.

Пастух Г. С. 
Оптимізація технологічних параметрів вилучення пектину з картоплі [Електронний ресурс] / Г. С. Пастух, О. В. Грабовська, В. О. Мірошник // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2013. - № 51. - С. 109-114. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2013_51_16
Наведено результати дослідження способів вилучення пектину з картопляної мезги, відходу виробництва крохмалю з картоплі. Вивчено технологічні умови гідролізу картопляної сировини. Шляхом планування експерименту проведено узагальнені дослідження, проаналізовано та враховано їх результати, статистичне оброблення експериментальних даних, визначено оптимальні технологічні умови одержання пектину з картоплі.
Попередній перегляд:   Завантажити - 826.71 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
2.

Пастух Г. С. 
Одержання пектину з картоплі та ослідження його структури [Електронний ресурс] / Г. С. Пастух, О. В. Грабовська, В. О. Мірошник // Збірник наукових праць Вінницького національного аграрного університету. Серія : Технічні науки. - 2013. - Вип. 12. - С. 128-135. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/znpvnutn_2013_12_18
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.225 Mb    Зміст випуску     Цитування
3.

Грабовська О. В. 
Одержання пектину з овочевої сировини та дослідження його властивостей [Електронний ресурс] / О. В. Грабовська, Г. С. Пастух, Н. І. Штангеєва, Т. О. Галатенко, А. М. Бабій // Цукор України. - 2016. - № 11-12. - С. 47-50. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Cu_2016_11-12_11
Попередній перегляд:   Завантажити - 3.777 Mb    Зміст випуску     Цитування
4.

Пастух Г. С. 
Спектроскопічне дослідження картопляного пектину [Електронний ресурс] / Г. С. Пастух, О. В. Грабовська, О. Г. Макаренко // Цукор України. - 2015. - № 11-12. - С. 40-44. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Cu_2015_11-12_10
Попередній перегляд:   Завантажити - 2.523 Mb    Зміст випуску     Цитування
5.

Грабовська О. В. 
Отримання пектиновмісних порошків з вторинної картопляної сировини [Електронний ресурс] / О. В. Грабовська, Г. С. Пастух, В. О. Моісеєва // Цукор України. - 2014. - № 12. - С. 36-38. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Cu_2014_12_9
Попередній перегляд:   Завантажити - 2.653 Mb    Зміст випуску     Цитування
6.

Грабовська О. В. 
Про перспективи розвитку пектинового виробництва в Україні [Електронний ресурс] / О. В. Грабовська, Г. С. Пастух // Цукор України. - 2017. - № 6-7. - С. 42-47. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Cu_2017_6-7_10
Попередній перегляд:   Завантажити - 156.095 Kb    Зміст випуску     Цитування
7.

Грабовська О. В. 
Розроблення рецептурної композиції рідкого цукрозамінника на основі стевії та мальтозного сиропу для безалкогольних напоїв [Електронний ресурс] / О. В. Грабовська, Н. І. Сабадаш, А. Д. Авраменко, К. О. Додонова-Судьїна, Г. С. Пастух // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2021. - Т. 27, № 4. - С. 140-153. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2021_27_4_15
Наведено результати дослідження комплексного натурального цукрозамінника (ЦЗ) на основі екстракту стевії та мальтозного сиропу з метою заміни цукру в безалкогольних напоях (БАН) і розширення асортименту ЦЗ. БАН у переважній більшості містять значну кількість цукру та обмаль корисних для організму людини речовин. Вживання солодких напоїв може викликати різке підвищення рівня глюкози, що збільшує ризик розвитку цукрового діабету і призводить до набору зайвої ваги. Розроблено рецептурну композицію натурального рідкого ЦЗ на основі екстракту стевії та мальтозного сиропу та рецептуру БАН із використанням розробленого ЦЗ. Використано сухий порошкоподібний екстракт стевії як основний носій солодкого смаку та мальтозний сироп (вміст сухих речовин 78 %) для маскування присмаку стевіозиду та надання певної консистенції ЦЗ і напоям. Проведені дослідження органолептичних показників БАН із розробленим комплексним ЦЗ показали, що найдоцільніше використовувати екстракт стевії та мальтозний сироп (СР = 78 %) у співвідношенні 1:40. Для встановлення концентрації розчину стевіозиду й оптимального співвідношення цього розчину та мальтозного сиропу проведено реологічні дослідження розроблених рецептурних композицій. На основі аналізу експериментальних даних рекомендовано використовувати розчин порошкоподібного стевіозиду концентрацією 5 %, що надасть змогу ефективно змішувати його з мальтозним сиропом та уникнути транспортування зайвої рідини. Використання комплексного рідкого ЦЗ на основі екстракту стевії та мальтозного сиропу для заміни цукру в БАН надає змогу розширити асортимент напоїв для спеціального дієтичного споживання.
Попередній перегляд:   Завантажити - 428.726 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського